Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

By | June 9, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+5Share on Facebook2

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin | Salah satu kesan selepas bersalin yang paling ditakuti adalah rambut gugur. Mana taknya, bila cuci rambut, rambut yang gugur tu saja boleh penuh lantai bilik mandi, kadang-kadang sampai tersumbat. Belum cerita pasal sikat lagi, mesti ada yang terlekat. Mulalah kita sana sini cari tips elak rambut gugur selepas bersalin, kan?

PUNCA RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN?

Ada beberapa sebab atau faktor kenapa rambut kita mudah gugur selepas bersalin:

❀ Perubahan hormon estrogen dan progesteron yang menyebabkan rambut mudah gugur.
❀ Stress. Tekanan menguruskan rumah tangga, anak-anak dan kerjaya.
❀ Kawalan pemakanan selepas bersalin boleh menyebabkan kekurangan nutrisi penting untuk kekuatan rambut.
❀ Faktor usia juga memainkan peranan yang penting kerana semakin berusia semakin rendah kadar pertumbuhan rambut baru.

Sebenarnya banyak lagi faktor-faktor yang boleh menyebabkan rambut gugur selepas bersalin. Tapi tak kan kita nak biar kan rambut kita berterusan gugur. Tentu lah kita tak nak kelihatan botak di usia muda kan? Suami tengok pun tak ada selera.

ZINC COMPLEX Bantu Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Kekurangan zink juga boleh menyebabkan folikel rambut menjadi lemah. Zink dan keguguran rambut amat berkait rapat.

Zinc benefits for hair include promotion of cell reproduction, tissue growth and repair of broken tissues. It also maintains the oil-secreting glands that are attached to your hair follicles, thus decreasing their chances of falling off.

Jadi, cara mudah untuk dapatkan zink adalah melalui pengambilan Zinc Complex.

Ini yang MV amalkan selepas bersalin. Sebabnya MV berpantang secara moden, so memang makan zink untuk cepatkan penyembuhan luka. Tapi, kesan sampingan lain pula yang dapat, rambut semakin kurang gugur. Mau MV tak seronok!!

Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal. Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan.

Lihat saja testimoni pengguna ni, pastinya gembira bila rambut gugur dah kurang.

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Jadi, kalau ibu-ibu lepas bersalin nak kawal dan elak rambut gugur lepas bersalin, MV amat galakkan pengambilan zinc complex. Hanya 2 biji sehari mampu jimat duit anda beli shampoo atau tonik mahal-mahal untuk elak rambut gugur.

Mudahkan nak dapat rambut yang cantik dan sihat?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

6 thoughts on “Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Comments are closed.