Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin | Adoi sakit perut, nak kata kenyang tak makan apa pun, tapi perut sebu, kurang selesa dan berangin, rasa tidak selesa sangat. Pantang silap makan sikit. Makan pedas pun boleh rasa pedih berangin ja perut ni.

MV ni dulu memang jenis makan berpantang je. Kacang buncis, pulut, nangka antara yang memang MV pantang. Bukan pantang tengok tau tapi pantang termakan. Kadang bukan apa. Teringin la juga. Tapi lepas tu Allah aja yang tahu maha azab sakit tu. Kadang tu kena muntah semua baru rasa lega.

Mula la pergi dapur cari halia. Tumbuk dan bancuh dengan air suam. Sebab halia ni sangat terkenal membantu masalah penghadaman, angin dalam badan, gastrik dan loya.

Kalau nak resipi ringkas air teh peppermint-ginger, try ikut cara Andrew Odejar buat Fresh Ginger Mint Tea ni.

Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

Tapi kalau halia dah habis kat rumah apa nak buat? Ha, ni la MV nak cerita, ada satu produk shaklee yang memang membantu sangat untuk atasi masalah perut sebu, kurang selesa dan berangin ni. Alternatif yang mudah iaitu Peppermint-Ginger Plus.

Apa yang best sangat dengan Peppermint-Ginger Plus ini ianya bertindak melegakan dan menenangkan perut dengan khasiat semula jadi pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis. Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.

Ada Pelbagai Cara untuk Makan Peppermint-Ginger Plus ini

  1. Pertama, MV campurkan dengan air teh o panas. Rasanya sungguh nyaman dan melegakan.
  2. Kedua, MV amalkan dengan mencampurkan dengan alfalfa complex bagi tujuan mencuci usus, kiranya detox la ni.
  3. Ketiga, kalau selepas makan tu terasa perut sebu, MV amalkan 3 biji terus untuk buang angin.
  4. Keempat, masa datang haid juga MV amalkan untuk meredakan sakit-sakit macam menyucuk tu dan melegakan perut sebu juga.
  5. Kelima, kalau MV demam atau batuk, MV larutkan dalam air suam dan minum terus. Kalau ada madu lagi bagusla campurkan sekali.

Bagi anda yang memang mudah alah dengan makanan berangin, Peppermint-Ginger Plus memang wajib ada sebagai perisai masalah angin dalam badan. Angin ni bukan sahaja buatkan perutkita tidak selesa, malahan tiada mood dan letih nak buat sebarang kerja.

Bukan MV sahaja yang berpuas hati dengan Peppermint-Ginger Plus yang berharga murah ni. Tetapi ramai lagi di luar sana yang sangat berpuas hati. MV rasa setiap rumah wajib ada pil halia berperisa pudina ni.  Satu famili boleh kongsi makan bila perlu kan.

Jom layan beberapa testimoni #shakleeeffects yang lain.

Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

Tiada angin langsung..biasa selalu pagi tengahari seksa sakit angin senak perut susah nak bernafas. Setelah mencuba Peppermint-Ginger Plus 3 biji petang dan 3 biji malam, bangun pagi terasa segar.

Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

Sebelum ni perut kembung macam bunyi gendang, badan pun rasa letih selalu. Selepas amalkan Peppermint-Ginger Plus dan OsteMatrix perut kembali normal. Badan rasa ringan dan 80% rasa macam dah sembuh.

Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

Selepas seminggu amalkan Peppermint-Ginger Plus, Alhamdulillah gastrik didalam perut dah hilang.

Jom hilangkan perut sebu, kurang selesa dan berangin dalam badan dengan Peppermint-Ginger Plus, memang L.E.G.A pastu 🙂

Jika anda sering sakit gastrik, ambil Peppermint-Ginger Plus dengan Energizing Soy Protein (ESP) dan OsteMatrix untuk legakan sakit dan hindar sakit gastrik daripada menyerang kembali.

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image eSell dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Atasi Masalah Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

14 thoughts on “Atasi Masalah Perut Sebu, Kurang Selesa dan Berangin

Comments are closed.