Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

By | February 9, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Facebook3

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

Atasi masalah penghadaman dan pencernaan | Proses penghadaman yang tidak teratur mengakibatkan lebih banyak gas daripada biasa. Walaupun makan sikit namun kehadiran gas tetap membuatkan perut rasa tidak selesa. Masalah ini bukanlah perkara yang asing kerana dianggarkan 75% penduduk dunia tanpa mengira umur, bangsa dan jantina berdepan dengan masalah ini.

Jadi, adakah apa-apa tips mudah yang boleh memberikan anda kelegaan perut? Ini adalah jawapan untuk anda!

1. Teh Chamomile

Teh ini berkesan untuk menghilangkan masalah kembung dan angin. Teh ini mempunyai ciri-ciri anti-spasmodic dan anti-inflammatory yang melegakan perut. Teh Chamomile juga dikenali membantu melegakan pedih ulu hati dan masalah gastrik.

2. Halia

Sifat ‘carminative’ halia membantu melegakan sakit perut. Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Halia juga dikenali sebagai penawar yang berkesan untuk masalah cirit-birit dan lain-lain jangkitan bakteria perut.

3. Bawang putih

Bawang putih mempunyai banyak ciri antibiotik semulajadi dan anti-radang. Bau pedas bawang putih membantu mengurangkan gas perut yang tidak diingini dan pedih ulu hati.

4. Jintan Manis

Jintan manis boleh membantu meredakan kembung dan sakit kekejangan dalam perut. Ia adalah analgesik semulajadi, diuretik yang juga mempunyai ciri-ciri anti-mikrob yang mengeluarkan angin kembung perut. Ia dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

5. Peppermint

Peppermint penuh dengan minyak menthol, yang membantu melegakan otot-otot saluran penghadaman. Ia mempunyai kesan penenang oleh itu bagus untuk melegakan otot-otot perut, pundi hempedu dan membantu penghadaman, mabuk laut serta darat, melegakan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit.

sumber : stylecraze

Atasi Masalah Masalah Penghadaman dan Pencernaan dengan Peppermint-Ginger Plus serta Herb-lax Shaklee

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

Peppermint Ginger Plus

Sangat sesuai bagi mereka yang sering menghadapi masalah angin dan penghadaman. Malahan ibu hamil yang mengalami mual-mual semasa awal kehamilan juga boleh mengambil peppermint-ginger ini untuk menghilangkan rasa loya itu.

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

Herb-lax

Herb-lax adalah sejenis julap tetapi tidak menyebabkan cirit birit. Ia bertindak membersihkan perut dan usus, seterusnya melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan. Ia mengandungi 9 jenis herba yang secara tradisinya membantu merawat perut dan usus daripada masalah perut seperti sembelit dan tak lawas. Ia juga berfungsi sebagai detox iaitu menyahkan toksin daripada badan.

Jom, lihat kesan yang dialami oleh pengguna kami!

#1 Perut terasa ringan dengan herb-lax

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

#2 Perut terasa nyaman

Atasi Masalah Penghadaman dan Pencernaan

Anda ada masalah yang sama?, Jangan segan nak berkongsi dengan MV yea..kalau nak order silakan :

CARA ORDER br

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order :
=====================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)