Apa itu galactagogue ?

Apa itu galactagogue | MV pasti sebahagian daripada anda mungkin bertanya, WHAT ON EARTH IS A GALACTAGOGUE?! MV pun seperti anda juga sering bertanya perkara yang sama dulu.

Galactagogue ialah satu bahan yang meningkatkan bekalan susu ibu. Ramai ibu menyusu menggunakan galagtagogues jika bekalan susu mereka merudum.

Siapakah yang boleh mengambil panggalak susu ini dan dalam keadaaan apakah si ibu perlu ambil?

  • ibu yang menghadapi kemerosotan susu
  • ibu yang ingin melakukan relaktasi
  • ibu yang ingin mengadakan susu badannya sendiri walaupun belum pernah mengandung kerana ingin mengambil anak angkat

sumber : KellyMom

Galactagogue ialah best friend ibu menyusu 

Galactagogue ialah best friend ibu menyusu yang terbaik kerana mereka boleh ditemui dalam herba biasa, makanan dan rempah yang mudah untuk dimasukkan ke dalam diet harian, dan mereka boleh membantu menyokong pengeluaran susu ibu.

Antara herba galactagogues yang paling biasa digunakan adalah Fenugreek, Blessed thistle dan alfalfa. Ini adalah galagtagogues paling biasa dan selamat untuk dimakan oleh ibu menyusu.

Apa itu galactagogue

Fenugreek ialah herba yang paling popular untuk meningkatkan pengeluaran susu. Fenugreek adalah sangat kuat dan apabila diambil dalam jumlah yang sangat besar, ia membantu menurunkan paras gula dalam darah.

Apa itu galactagogue

Blessed Thistle ialah galactagogue yang disyorkan untuk digunakan bersama-sama dengan fenugreek. Selain meningkatkan pengeluaran susu ibu, ia juga boleh mengurangkan kemurungan selepas bersalin.

Apa itu galactagogue

Alfalfa ialah satu herba yang sangat baik untuk meningkatkan pengeluaran susu badan di samping menyediakan tubuh dengan banyak vitamin dan mineral. Alfalfa kaya dengan sumber vitamin E, B1, B6, A, C dan K serta mineral seperti fosforus, magnesium, kalsium, zink, zat besi dan potasium. Ia penuh dengan antioksidan, protein dan juga fiber.

SUMBER ALFALFA SHAKLEE ADALAH DAUN!!

Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Apa itu galactagogue

Daun Alfalfa yang matang kaya dengan KLOROFIL. Ia dikeringkan dengan udara secara SEMULAJADI bagi mengekalkan nutrisinya yang kemudiannya dibiarkan menjadi serbuk sebelum dimampatkan menjadi tablet. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.

Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.

Apa itu galactagogue

Alhamdulillah ini testimoni MV sendiri sejak mengamalkan Set Penyusuan Shaklee (3M) yang hadir bersama Alfalfa Complex.

Apa itu galactagogue

Anda pernah consume alfalfa semasa menyusukan bayi? Atau anda pernah mengambil makanan untuk meningkatkan pengeluaran susu? Jom kongsikan tips dan pengalaman anda bersama MV.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Apa itu galactagogue ? Adakah ibu menyusu memerlukannya?

2 thoughts on “Apa itu galactagogue ? Adakah ibu menyusu memerlukannya?

Comments are closed.