Testimoni Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

By | February 5, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+2Share on Facebook12

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam | Hari ni MV nak kongsikan kisah pelanggan Puan Oja. Sangat tak best kalau ada resdung dan jerawat ni kan?. Tapi dengan pendekatan yang betul boleh membantu mengurangkan masalah resdung dan jerawat menjadi lebih teruk. Kalau setakat ada sikit-sikit tu biasa lah…

MV kongsikan 6 Tips Atasi Jerawat Yang Boleh Diamalkan

Gadis remaja terutamnya mesti stress tahap gaban bila tiba-tiba ada masalah jerawat ni. Tapi dalam keadaan terdesak jangan terburu-buru buat tindakan yang memburukkan lagi keadaan. Sepanjang pengalaman MV merawat jerawat, tips utama yang sangat membantu ialah:

  1. Pilih Produk Penjagaan Kulit Wajah Yang Sesuai – MV pernah cuba nak beli set penjagaan muka yang terkenal dan mahal tapi dinasihatkan supaya guna produk yang lembut, semulajadi dan selamat. Tak semestinya kena beli yang mahal!
  2. Buat Rawatan Facial – Pergi ke pusat rawatan wajah ataupun spa kecantikan yang mahir dalam rawatan kulit. Kadang-kadang kita ada masalah blackhead, whiteheat, jerawat batu dicampur pula dengan resdung dan sebagainya. Jadi mereka ni akan bantu buang dan rawat jerawat tanpa memudaratkan kulit muka.
  3. Minum Teh Hijau – MV amalkan minum teh hijau setiap hari. Tujuannya untuk detoks keluar toksin-toksin dalam badan yang boleh jadi punca jerawat.
  4. Bertenang Dan Take It Easy! – Adalah normal bagi remaja yang sedang alami perubahan hormon mendadak alami masalah jerawat. Semakin dewasa hormon makin stabil dan jerawat makin kurang.
  5. Jaga PemakananWe are what we eat. Elakkan makanan yang allery pada kulit macam udang, sotong dan ikan bilis. Makanan ni akan buatkan resdung bertambah teruk dan jerawat semakin menjadi-jadi.
  6. Buat Mask – MV amalkan buat masker vitamin E dan C sahaja sebulan sekali. Kalau yang suka kepada facial mask tu boleh gunakan yang natural.

Sangat penting sebenarnya berusaha amalkan nutrien yang baik untuk kulit. Sebab kecantikan dan kesihatan bermula daripada dalam badan. Bila dalaman sihat insyaAllah akan terserlah pada luaran.

Jom lihat Cik S, yang dah kembali ceria dengan wajah yang berseri-seri.

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Testimoni Resdung, Jerawat, Muka Berparut dan kulit Kusam
************************************************************

Customer saya nie ada resdung. Jadi, kulit pun alah, sangat sensitif, naik banyak jerawat dan banyak parut. Semalam bila jumpa untuk COD Shaklee, perasan yang kulit dia dah licin, tiada jerawat dan parut mcm dulu. Tinggal ‘kawah’ aje.

Terkejut sangat dengan perubahannya. First time jumpa dalam 25/5/2015, memang nampak kusam, dan boleh nampak jelas kulit problem walaupun dia pakai foundation.

Boleh lihat perbezaan kulit wajah di dalam gambar (dengan izin customer), nampak ketara kan?

Untuk memperbaiki lapisan sel-sel kulitnya yang agak rosak kerana masalah redung dan berjerawat, saya sarankan beliau ambil ESP untuk baik pulih sel. Dan tambahan Vitamin C sebagai sumber anti-oksidan, tingkatkan antibodi badan melawan resdung, serta sumber kolagen untuk memperbaiki lapisan kolagen yg rosak. Vitamin-C juga membantu mencerahkan kulit kusam. Dan, beliau juga mengamalkan berbekam untuk membuang toksin dalam badan.

*Kredit testimoni customer: Celiknutrisi.my

Manfaat vitamin yang diambil oleh Cik S ni ialah:

  • Sustained Release Vita-C Plus™ – Membantu mengawal bakteria yang menyebabkan jerawat dan mengurangkan radang kemerahan akibat jerawat. Ianya juga antioksidan yang membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari dan radikal bebas.
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder  – Kaya dengan asid amino protein yang sangat penting untuk menggalakkan pertumbuhan sel, kuku, rambut yang sihat. Seterusnya menipiskan parut dan melegakan luka. Terbaik untuk gantikan sel kulit yang rosak dan nipiskan parut lama.

Alhamdulillah setakat ini banyak feedback positif yang diterima daripada mereka yang menggunakan produk ini. Ini secara tidak langsung membuktikan produk Shaklee juga membantu menyelesaikan masalah resdung dan jerawat.

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

58 thoughts on “Testimoni Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

  1. katon sumargi

    Kalau muka sudah berjerawat memang sangat menyebalkan yah,,, kalau saya lebih suka pengobatan alami dari pada ke dokter, selain biaya mahal kesembuhan juga belum tentu, satu lagi yang menakutkan yaitu efek samping obat yang tidak kita kira.

  2. Azura MZaki

    kalau kulit terlalu sensitif ni kan better rawat dari dalam. amalkan vitamin semulajadi seperti shaklee. btw, green tea pun saya suka sangat. pergi spa tu sangat best jugak. baru pergi semalam. hehe
    Azura MZaki recently posted…Promosi Shaklee : Februari 2016My Profile

  3. Datin Tyka

    DT kalau ada jerawat, DT cepat2 amik lumpur.
    tepek terus kat muka. sampai kering.
    lepas tu dah ok dah..
    DT tak bole pakai mana2 produk. allergic.
    masalah kulit
    Datin Tyka recently posted…Jodoh Belum SampaiMy Profile

  4. Sobri Mansor

    Zaman remaja memang penuh jerawat kat muka. Tahap kawah gunung berapi. Lepas kahwin, hilang terus. Cuma tinggal lopak-lopak parut je

  5. RF3 World

    Terima kasih atas review Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusamnya sangat berguna sekali bagi kesehatan wajahku 🙂

Comments are closed.