Cara Mudah Nak Tukar Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

By | September 5, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook3

2 hari yang lepas MV menukar akaun instagram personal kepada bisnes. Kekononnya nak asingkan akaun sebab SENANG dan MUDAH untuk potential customer menghubungi MV.

Instagram ni dah jadi medium bisnes untuk anak muda Gen Y kan, so nak tak nak kena follow diorang juga supaya Gen X macam MV ni tak ketinggalan zaman.

Step untuk Tukar Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Nak Tukar Instagram Biasa Ke Instagram Bisnes? Ikut Langkah Mudah yang dikongsikan oleh Kamon Media Resources

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes
Akaun Instagram Personal kepada Bisnes
Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Senang sangat kalau kita follow step by step ni, kejap jer dah siap.

Antara kelebihan instagram bisnes ni:

  1. Ada butang CONTACT supaya lebih mudah untuk pelanggan call atau email kita
  2. Boleh tengok insight analysis untuk impression, reach dan maklumat follower IG kita
  3. Lebih mudah kalau kita nak buat Instagram Ads

Cuba tengok perbezaan akaun instagram bisnes dan personal MV ni.

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Buat masa ni akaun bisnes instagram ni hanya boleh link kepada facebook page sahaja. So, mudah la MV nak connect dengan FB page yang ada sekarang ni. Tak payah la nak sibuk-sibuk share kat facebook wall MV.

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Yang ni pula akaun instagram personal, so memang tak bercampur aduk langsung dengan bisnes yang MV buat sekarang ni. Senang nak uruskan pula tu. Cuma kena rajin log in dan logged out la kalau nak masuk akaun instagram ni.

Anda pun nak tukar akaun personal ke akaun bisnes juga?

Sila follow step yang MV dah SHARE kat atas tu yea..

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

9 thoughts on “Cara Mudah Nak Tukar Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Comments are closed.