09
- December
2017
Posted By : noriza rahman
4 Cara untuk Polifenol Bertindak supaya Kulit Cantik, Cerah dan Berseri

Apa itu polifenol, dan apa manfaatnya untuk kulit?

Walaupun ramai di antara kita mungkin tidak pernah mendengar istilah polifenol itu sendiri, kita pasti sudah biasa dengan manfaat polyphenols kepada kulit, kan?

Secara global, polyphenols merangkumi berpuluh-puluh makanan – berasaskan tumbuhan yang tinggi dalam antioksidan. Makanan kaya dengan antioksidan terkenal kerana ciri-ciri anti-penuaan mereka, terutamanya apabila memerangi kesan tekanan yang berkaitan dengan UV.

Pada dasarnya, makanan kaya polifenol berfungsi untuk mencegah penyebaran radikal bebas, yang dipicu oleh faktor luaran seperti kerosakan matahari dan pencemaran, yang mempercepat perkembangan tanda-tanda penuaan yang kelihatan.

Lebih banyak antioksidan yang kita makan, lebih baik kulit kita akan menghadapi tekanan oksidatif seperti ini.

Kajian klinikal terkini menunjukkan bahawa polifenol mempunyai potensi dalam mempromosikan kulit yang sihat dan berseri dengan:

Melindungi kulit dari kerosakan UV

polifenol yang digunakan untuk melindungi kulit itu terhadap radiasi ultraviolet dan peningkatan pertumbuhan sel kulit. Polifenol sama ada digunakan atau diserap dalam bantuan kulit anda untuk melawan radikal bebas dengan menggabungkannya untuk menghalang mereka merosakkan sel-sel yang sihat anda.

asid ellagic, dapat mengurangkan hiperpigmentasi yang disebabkan oleh sinaran UV pada kulit.

Mengurangkan penuaan pramatang dan kedutan

Asid Ellagic juga ditunjukkan menghalang pembentukan kerut dan keradangan kulit yang disebabkan oleh pendedahan kepada sinaran UV.

Menyokong pengeluaran kolagen yang sihat.

Umur kita bila sudah menganjak ke 30-an, kolagen kulit dah mula merosot. Bila merosot, tak dapat nak sokong keanjalan kulit. Lebih cepat kedut, lebih cepat timbul jeragat dan kelembapan kulit jadi tak seimbang. Polyphenol dalam Vivix membantu atasi masalah ni.

Menggalakkan kulit yang lebih tegang dan kelihatan muda.

Bila kolagen dalam badan mencukupi, sel kulit segar dan sihat, so automatik kita akan nampak lebih awet mudah. Umur 60 tahun macam umur 30 tahun. Bukan kulit je, tapi sel keseluruhan badan. Jadi kita lebih bertenaga walaupun umur sudah meningkat.

Dapatkan Kulit Lembut, Segar dan Berseri dengan Vivix

Buat mereka yang tidak mempunyai Vivix dan berhajat nak beli Vivix yang super berkesan ni, boleh dapatkan daripada MV. Sekarang tengah promosi diskaun kalau beli 2 botol (Twin Pack). Harga memang super jimat!

Kalau ada yang nak beli sendiri tanpa hubungi MV pun boleh juga. Anda hanya perlu klik link di bawah ini untuk terus membeli. Dan kemudian hubungi MV untuk dapatkan konsultasi percuma.

CARA ORDER

Cara Pertama
Hanya beli secara online menggunakan kad kredit/kad debit dan pihak Shaklee akan hantar terus Vivix ke rumah/pejabat anda.

Cara Kedua
Klik link Whatsapp MV untuk pertanyaan lanjut.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.