Monthly Archives: December 2015

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia untuk Kesihatan Keseluruhan

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia | Pernah dengar tak yang Vivix® menjadi pilihan artis Malaysia sebagai suplemen harian dalam kehidupan mereka?

Alhamdulillah, walaupun ramai yang anti Shaklee namun masih ramai lagi juga yang sentiasa dengan produk Shaklee. Shaklee tidak pernah menggunakan khidmat artis untuk menjadi duta mereka. Kenapa? kerana sesiapa yang mendaftar menjadi pengedar Shaklee, maka secara automatik diri mereka menjadi DUTA produk Shaklee, hebatkan?

Actually, Vivix® bukan sekadar untuk golongan artis sahaja. Kita pun boleh consume sebab harganya semua mampu milik.

Kenapa Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia?

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Vivix® dihasilkan daripada campuran botani terbaik :

  1. Muscadine Grape ~mengandungi asil ellagik dalam kepekatan yang tinggi dan mempunyai ciri untuk menghentikan kimiapenyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.
  2. European Elderberry ~ bukan hanya kaya dengan antioksidan tetapi juga vitamin A, B, C dan nutrien asid amino, karoteoid, tannin dan rutin. Iamembantu menguatkan sistem imunisasi dan mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung.
  3. Purple Carrot ~ sumber vitamin A terbaik dan mengandungi fitokimia hebat. Ia mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi, yang dapat mengurangkankesan diabetes serta memberi kesan kepada saluran darah.
  4. Polyganum Cuspidatum ~ merupakan sumber resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol dan tekanan darah serta mengurangkan berat badan.

“Manfaat Vivix untuk kesihatan yang Premium”

4 Mekanisma Penting Vivix®

  1. Ramuan Vivix® melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
  2. Ramuan Vivix® mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.
  3. Ramuan Vivix® menggalakkan biogenbesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel.
  4. Ramuan Vivix® adalah 10x lebih kuat daripada resveratrol (ramuan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan protin AGE.

Wah! Teruja nak tahu siapa artis Malaysia yang memilih Vivix® untuk cantik dan sihat?

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian dari pelakon Ashraf Muslim yang mengamalkan Vivix®, omegaguard, vitamin E dan zinc untuk kesihatan dalaman lelaki

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian ritrud727 “Sblm tido wajib ambik vivix duu, nak tau khasiat vivix?Mmmmmm…byk sgt!!! Salah satu detox darah. Walaupun harga vivix agak mahal tp mmg SGT BERBALOI!Org ckp duit bole cari kannn…keshatan itu penting..cegah sblm terlambat””

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian emma maembongVivix terasa seperti pati ribena, Kesan dalam 24 jam kulit jadi glowing dan rasa segar!”

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian Ayu raudhah: “Menyentuh mengenai makanan, Ayu kurang mengambil nasi dan snagat mengawal makan, Disebabkan berat badan mudah naik, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit. Selain mengawal pemakanan, Ayu turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu Vivix Shaklee

Nak Beli Vivix Tapi Mahal! Macam Mana?

Harga jualan biasa Vivix® ialah RM475.00 sebotol. Sebotol mengandungi 150ml dan boleh tahan sebulan lebih dengan pengambilan hanya sesudu teh setiap hari. Vivix® berkepekatan tinggi sangat, sebab itu hanya minum sesudu teh sahaja. Jadi sebenarnya Vivix® sangat menjimatkan dan khasiatnya tu lebih-lebih lagi jauh mahal berbanding harganya.

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Anda tersangat beruntung kerana Shaklee memberi HARGA ISTIMEWA dengan pembelian Healthy Young Living Vivix® sepanjang bulan November ini.

Tapi kalau nak lebih untung, pembelian dengan 2 botol Vivix® melayakkan anda mendapat KEAHLIAN secara P.E.R.C.U.M.A dan diskaun pembelian sehingga 20%.

Tapi perlu diingatkan, nilai kesihatan jauh lebih bernilai. Jika ada wang berkepuk tetapi anda dalam kesakitan, pasti terasa tidak bernilai wang itu. Cegah sebelum parah, amalkan gaya hidup sihat.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas | Awet muda ertinya mempunyai paras hormon yang tinggi sebagai mana kita di usia muda. Bagi mereka yang tampak muda meskipun berusia dan awet muda secara semula jadi, itu bermakna kelenjar hormon mereka adalah lebih aktif dan mungkin bersaiz lebih besar daripada orang lain.

Penuaan merupakan masalah kesihatan utama bagi wanita berumur 40-an. Ia sering dikaitkan dengan menopaus. Gejala-gejala ini perlu dititik beratkan kerana jangka hayat bagi seorang wanita boleh mencecah hingga 80 tahun. Ia lebih panjang daripada jangka hayat sebelum ini.

Fenomena Wanita Berusia

Apabila wanita menjangkau umur 50-an, mereka akan sentiasa risau. Idea penuaan mula membelenggu diri. Namun, sudah menjadi tradisi dan realiti bahawa setiap manusia tidak mampu lari daripada kitaran tersebut. Sekiranya bijak, kita mampu melambatkan proses tersebut.

Berat badan meningkat, kulit kering, muka sembap, rambut rapuh dan gugur, kerap letih, mengantuk, pergerakan dan tindak balas menjadi perlahan. Simptom-simptom ini sering dianggap sebagai perkara semula jadi dalam proses penuaan, terutama bagi wanita yang menjangkau usia 40-an.

Boleh dikatakan hampir semua orang turut mengalami gejala sama, tetapi pada tahap berbeza. Namun, hakikatnya ia bukan sebahagian daripada proses semula jadi penuaan kerana ada orang masih mampu bergiat aktif, nampak awet muda, cergas dan tajam fikirannya, walaupun usia melebihi separuh abad.

Diet sihat dan Gaya Hidup Aktif

Pemakanan yang mengikut konsep piramid makanan hakikatnya memenuhi keperluan diet sihat manusia. Pada masa yang sama, ia mengelakkan kekurangan atau pengambilan zat berlebihan yang boleh menyumbang kepada risiko penyakit,

Sayur-sayuran bertindak sebagai antioksida dan merupakan zat penting yang dapat mengurangkan kesan negatif radikal bebas. Radikal bebas itu bertindak sebagai bahan reaktif yang berupaya memusnahkan sel membran, tisu dan organ.

Selain itu, pengambilan multivitamin boleh membantu kita menjalani kehidupan dengan lebih yakin.

Bagi memastikan tubuh menjalankan fungsinya dengan betul, kita digalakkan mengambil suplemen dalam bentuk multivitamin. Apabila umur menjangkau 40 tahun, pengambilan nutrisi perlu selaras dengan gaya hidup.

Perubahan gaya hidup turut mempengaruhi motivasi seseorang untuk bersenam. Meskipun begitu, masih belum terlambat bagi mereka yang berumur lebih 40 tahun untuk mengekalkan kecergasan mereka dengan melakukan aktiviti yang sesuai dengan usia mereka.

Pada peringkat permulaan, aktiviti berjalan kaki dan melakukan aerobik di antara 10 hingga 15 minit sudah memadai.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas Dengan Vivix®!

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Vivix® adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan (anti-penuaan), anti-inflamasi dan anti kanser. Ketahui manfaat Vivix® untuk kesihatan yang premium!

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

Kuasa Lobak Ungu Untuk Kesihatan dan Kecantikan

Vivix® merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

Bagaimana Vivix® membantu melawan penuaan?

Antioksida dalam reseveratrol Vivix® melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix® telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme penuaan iaitu dengan cara :

1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
2. Memberi impak positif kepada proses pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitochondria
4. Melambatkan pembentukkan protin AGE ( Advanced Glycation End products )

Cuba teka berapa umur untie Azizah ni??? Anda rasa sampai tak 60-an??? Nampak awet muda kan?

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Puan Azizah dah mengamalkan suplemen Shaklee selama 20 tahun dengan konsisten dan paling digemarinya ialah Vivix®.

Harga Vivix® RM475 sebotol..Eh tunggu dulu! Anda boleh beli dengan promosi set Healthy Living Package YES! Beli twin pack, dapat F.R.E.E keahlian.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Pemakanan Anti Penuaan Untuk Kekal Awet Muda

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Kesan Luka Cepat Pulih dan Kering Dalam Masa 2 Minggu

Kesan Luka Cepat Pulih dan Kering

Kesan Luka Cepat Pulih dan Kering | Hari ni MV nak berkongsi kisah suami MV. 3 minggu lepas, suami MV ni beria la nak jadi ‘chef’, kononnya nak masak daging burger. Daging burger ni tau ja la kan, bila bawa keluar dari fridge, kan keras, susah nak dipisahkan. So, nak dijadikan cerita encik suami ni guna la pisau yang tajam, tapi suami tak menjangka kot pisau tu nak ‘membelah’ tangan dia.

MV yang duduk kat ruang tamu ni terdengar la jeritan suami “Yang, tolong abang, tangan terbelah ni”???. MV yang dengar mau lari lintang pukang ke dapur. Tengok la suami tengah basuh tangan dia dengan darah keluar agak banyak juga.

MV tengok luka tu agak dalam dan memang darah non-stop. Alhamdulillah ‘first aid’ ada kat rumah. MV suruh suami pegang tangan dan MV potong 2 biji kapsul vitamin e letak kat tangan suami tu. Bila darah dah stop, MV tumbuk zinc complex untuk letak kat luka.

Kesan Luka Cepat Pulih dan Kering

Kalau tengok gambar sebelah kiri, tu tangan suami selepas 4 hari tau..masa mula kena tu MV mana sempat nak snap gambar bagai???. So, setiap hari la buat ‘dressing’ untuk tangan suami tu sepanjang 2 minggu. Memang setiap hari,pagi tu letak zinc, malamnya pula letak vitamin e. Untuk kuatkan sistem imun dan juga antibodi dalam badan suami pula MV bagi makan Garlic Complex, Zinc Complex dan juga Vitamin E.

Dan alhamdulillah, dalam masa 2 minggu, proses penyembuhan luka nampak berlaku dengan cepat. Luka yang terbelah tu semakin mengecil, dan daging pun dah mula tumbuh.

Hebatkan? Alhamdulillah dengan izin dari Allah kesan luka cepat pulih dan kering  dan almost tiada kesan parut langsung kawasan luka terbelah tu. MV memang yakin dengan suplemen Shakleeni, bukan setakat untuk makan sahaja, tapi untuk luaran pun boleh juga. Bukan tak nak pergi ke klinik, MV dah contact kawan, paling best pun doktor akan buh gam untuk tutup luka dan bagi antibiotik.

Kesan Luka Cepat Pulih dan Kering dengan Vitamin Shaklee

Penutupan luka, sama ada disebabkan oleh kecederaan akibat kemalangan atau pembedahan, adalah satu proses yang kompleks yang melibatkan sel-sel darah dan imun, tisu dan sebatian yang dipanggil cytokines, dan faktor-faktor pertumbuhan.

Nutrien diperlukan untuk aktiviti metabolik yang meningkat apabila berlaku penyembuhan tubuh, dan kekurangan vitamin tertentu boleh menjejaskan masa penyembuhan luka dan hasil yang lama.

Luka kecil pada kulit biasanya boleh dirawat di rumah. Walau bagaimanapun, jika luka adalah lebih besar daripada setengah inci panjang, atau jika otot atau tulang boleh dilihat melaluinya, rawatan perubatan diperlukan.

Vitamin E & Penutupan Luka

Vitamin E adalah nutrien antioksidan yang utama dalam kulit dan dikaitkan dengan penyembuhan yang lebih baik dan mengurangkan parut pada kulit.

Vita-E Complex™ terdiri daripada d-alpha-tocopherol concentrate lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]. Pengambilan Vitamin E perlu lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sebab itu Vita-E Complex™ adalah gabungan Selenium, ekstrak biji anggur dan vitamin E yang mantap. Ia bertindak melindungi sel dan menguatkan sistem imun badan.

Zink untuk Meningkatkan Penyembuhan Luka

Kesan Luka Cepat Pulih dan Kering

Zinc Complex berfungsi seperti ikan haruan dan sangat penting dalam proses pemulihan. Dari segi penyembuhan luka, ia memberi manfaat kepada badan dengan membantu untuk mengekalkan integriti struktur tisu kulit dan membran mukosa. Selain itu, ia memainkan peranan yang besar dalam fungsi imun. Sistem imun yang lebih kuat adalah penting untuk melawan unsur-unsur yang berbahaya dan, paling penting, mengelakkan berlakunya jangkitan pada luka.

Ia juga sangat sesuai bagi mereka yang mengalami penyakit seperti kencing manis dan mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin. Sama ada bersalin secara pembedahan mahupun normal. MV sendiri mengamalkan zinc sepanjang tempoh berpantang. Luka episiotomi memang cepat kering, rambut pun kurang gugur selepas habis berpantang.

Bawang putih boleh membantu dalam penyembuhan luka dan Antibiotik Semulajadi

Bawang putih mengandungi hampir 80 sebatian sulfur. Sulfur organik terkenal dengan keupayaan melawan jangkitan dan penyembuhan. Ia juga berfungsi sebagai antioksida, anti-radang, analgesik, antiseptik, antibakteria, yang diperlukan untuk penyembuhan luka yang lebih cepat.

Garlic complex adalah pilihan yang bagus untuk sokongan sistem imun badan.

*Credit : AdvancedTissue, LiveStrong, Macedoniaonline & findhomeremedy

Tak sanggup nak melihat luka di tubuh anda? Seksa berpantang bila luka lambat sembuh?

Dapatkan Garlic Complex, Zinc Complex dan Vita-E Complex™ sekarang juga!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee, hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351