Perbanyakkan Doa dan Amalan Bertemu Malam Lailatul Qadar

If Benefit To You Please share…Perbanyakkan Doa dan Amalan Bertemu Malam Lailatul Qadar | Kita sudah memasuki fasa 10 Ramadan terakhir yang dijanjikan bermacam ganjaran pahala dari Allah SWT. Dalam memburu malam Lailatul Qadar, pastinya banyak doa dan amalan yang boleh kita amalkan. Salah satu kelebihan yang Allah SWT berikan untuk kita sebagai umat Islam dibulan Ramadhan… Read More »

Kurta Moden Pilihan Lelaki Exclusively by Rafie Ramli

If Benefit To You Please share…Kurta Moden Pilihan Lelaki | Memakai kurta bukanlah satu gaya baru di negara kita kerana sebelum ini ia dikenali sebagai pakaian tradisional bagi penganut agama Hindu dan Sikh. Kurta tidak melambangkan pakaian sesuatu agama sebaliknya ia adalah pakaian tradisional di negara Afghanistan, Pakistan, India, Bangladesh, Nepal dan Sri Langka. Kalau nak… Read More »

Penyakit Kayap Bertempiaran Lari Meninggalkan Muka

If Benefit To You Please share…Penyakit Kayap | Kayap? Memang menyakitkan dan si penghidap tidak selesa. Siapa yang pernah kena akan faham perasaannya. Kalau boleh nak tinggal kat rumah saja, jumpa orang pun tak nak. Tanda-Tanda Penyakit Kayap Kayap selalunya menyebabkan keradangan satu urat saraf (dermatome) pada satu bahagian badan sahaja. Ia lazimnya melibatkan bahagian dada (thoracic) dan… Read More »

Minuman Tenaga Iced Minty Performance Drink

If Benefit To You Please share…Minuman Tenaga Iced Minty | Maaf la sekian lama duk menyepi baru ni lah ada masa untuk update blog. Sihat ka semuanya? Tak sangka dah 13 hari kita berpuasa?Syukur kerana Allah S.W.T masih beri kesempatan kepada kita untuk menikmati bulan yang mulia ini. Hari ni MV just nak buat warming-up entry saja.… Read More »

Tips Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa

If Benefit To You Please share…Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa | Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke-3 umat Islam berpuasa kan?. Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi kan?. Sebab tu penting untuk kita kekal… Read More »